Rene Baremans 

In 1983 raakte ik door het vliegervirus besmet. In die tijd moest je bijna alles zelf bouwen, vliegerwinkels waren er niet. Begonnen met een kleine delta hawk en al snel ging het richting de power kites.

Binnen korte tijd had ik een heel arsenaal 4 lijns bestuurbare vliegers in bezit. Ook had ik een buggy en mountainboard. Inmiddels ligt dat tijdperk al weer ver achter me en zijn de buggy en mountainboard verkocht.

Na het power kiten, ben ik samen met Petra begonnen om éénlijners te bouwen, Jan Borsboom sloot zich daar al snel bij aan. Tot op heden hebben we iedere woensdagavond “bouwavond”. Iedere winter weer een nieuw project!

Op 1 augustus 2000 heb ik samen met Petra het sky-pirates team opgericht. Het is uitgegroeid naar een gezellig en zeer actief team. En in 2009 zijn we met een groep enthousiastelingen begonnen met de Rijsbergse Vliegerdagen.

 


Naast het vlie
geren, ben ik ook radiozendamateur
met de roepletters Pa3Gal. (jo21im)

 

 

Ook sport ik graag, en dan met name fietsen en hardlopen, de lange afstanden, ik heb dan ook al 2 keer de marathon van Parijs gelopen.

Mijn grootste passie op sport gebied blijft toch de racefiets, en ook hier de lange afstanden. Vaak tochten die over de 200 kilometer gaan, zoals onder andere Luik-Bastenaken-Luik, Ronde van Vlaanderen, en de Friese Rijwiel Elfsteden tocht (240 km). Het beklimmen van de Mont Ventoux blijft iets heel speciaals. Een geweldige ervaring!

Maar het vliegeren blijft toch een speciale plaats innemen.

Tenslotte ben ik beheerder van deze website.

Groeten,
René